A new website for Women in AI Netherlands

Het online profileren van een non-profit

Women in AI is een internationale non-profit organisatie die streeft het aantal vrouwen dat werkzaam is in AI te verhogen. Als het gaat om AI is het belangrijk als een diverse groep mensen werkt met deze technologie. Om vooroordelen in de uitwerkingen te voorkomen, maar ook om ethisch en verantwoordelijk gebruik te maken van deze technologie. De Nederlandse tak van deze organisatie was enige tijd in ontwikkeling en stond op het punt om flink te groeien. Zo ontstond het idee zich middels online content scherper te profileren.

Verslaglegging van evenementen

Als vrijwilliger bij Women in AI Netherlands houdt Think Red eigenaar Ingrid zich in de rol van Digital Lead bezig met verschillende vormen van webcontent. Van het maken en onderhouden van de website tot de verslaglegging van de verschillende evenementen die ze organiseren. In deze uitingen ligt de nadruk op kennisdeling rondom belangrijke onderwerpen binnen het AI werkveld. Daarnaast wordt er ruimte gegeven aan de vrouwelijke experts binnen het veld om zo te inspireren en rolmodellen te creëren voor jonge vrouwen.

De internationale non-profitorganisatie Women in AI organiseert verschillende programma’s en evenementen die allemaal hun eigen plekje mochten krijgen op de nieuwe Nederlandse website. In zowel de tekstuele als visuele uitwerking wordt rekening gehouden met het community gevoel. Zo kunnen vrouwen die in deze sector werkzaam zijn elkaar opzoeken, van elkaar leren, inspireren en zelfs op verschillende manieren ondersteunen.

Contact

De Think Red studio is gevestigd in Voorburg (vlakbij Den Haag), maar wij werken vaak op locatie bij de klant. Interesse in wat Think Red voor jou kan betekenen? Vul het contactformulier in of mail naar ingrid@thinkred.nl.